może usystematyzujmy: - najlepszy do smażenia jest smalec - zawiera dużą ilosć kwasów tłuszczowych nasyconych i jednonienasyconych odpornych na obróbkę termiczną. Tak dla ciekawości powiem że smalec zawiera przecietnie dwa razy więcej jednonienasyconych kwasów tluszczowych oraz prawie trzy razy wiecej wielonienasyconych kwasów niż masło. W maśle [...]
[...] http://potreningu.pl/diety/artykuly/280/olej-rzepakowy--cennym-skladnikiem-diety http://potreningu.pl/diety/artykuly/950/jaki-rodzaj-tluszczu-jest-najlepszy-do-salatek http://www.gotujmy.pl/jaki-olej-i-do-czego,artykuly,10830.html i podstawowy art w dziale http://www.sfd.pl/-t752315.html Zmieniony przez - agataq w [...]
z tego co wiem to najlepiej jakby to byla oliwa z oliwek, mozesz tez czerpac tluszcze np. z orzechow, olej rzepakowy/roslinny jako jedyne zrodlo to nie jest chyba najlepszy pomysl, jak juz to chyba najlepszy z oleji jest lniany ale niech sie wypowiedza specjalisci :p
[...] podbijam smalcem bo na czymś trzeba smarzyć a omega suplementowana lecz do dego staram sie jeść 2-3 razy w tyg ryby ogólnie mam swiadomosć ze nie jest to najlepsza dieta na swiecie,pieczywo dalem gracham ogolnie jako ciemne a zw zytni najlepszy to staram sie jeść :) Dziękuję za odpowiedz Zmieniony przez - -ZŁY- w dniu 2017-08-07 10:20:07
[...] wczesniej kupowalem na masie universala ale tylko mnie ostro zalalo i wiekszych efektow nie bylo. mono jak mono jak widac Co proponujecie? wiem ze low carb bylby najlepszy i fat zlecialby w miesiac ale nie potrafibym zyc bez wegli dlatego jak juz to moge je obciac do tych 170-200g. na razie jednak sprobuje posiedziec tydzien na [...]
[...] mowie mozna w ten sposob spozywac jak twoii rodzice wiem ze to jest samorobka kolor ma taki ciemno zolty jak oliwa a kosztuje to 7 zl za 0,5 litra wiem ze mozna go dostac na jakims bazarze czy rynku ZuperBAN mowisz ze niejest on najlepszy ??? ale przynajmnie naturalny tluszcz z rzepaku Zmieniony przez - kostek1221 w dniu 2009-03-31 18:05:51
[...] 30-60 minut z tętnem ok 11 uderzeń w ciągu 5 sekund. jeżeli nie masz dostępu do sprzętu biegaj w terenie. niekoniecznie odrazu po siłowni. jedz dużo warzyw w każdym posiłku. jak będzie słabo lecieć waga to zmniejsz trochę ilość węglowodanów, ale myślę, że nie będzie to konieczne. Co do suplementów to na początek najlepszy wybór z możliwych.
3,4,5 i 6 Daj jak możesz różne źródła na zimno tłoczone nie rafinowane olej rzepakowy (najlepszy do smażenia), słonecznikowy (super w smaku jeśli lubisz słonecznik), lniany, oliwna z oliwek
A co Ty, Kuchennych Rewolucji nie oglądasz?!%-) Na moje oko najlepszy jest olej rzepakowy i masło klarowane, ale mogę się mylić. %-) zależy czy patrzymy pod kątem walorów smakowych czy pod kątem obniżenia kaloryczności samych potraw, bo wiadomo, że na masełku będzie na pewno smaczniej :-D
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] kcal i takimi produktami to złapiesz ale tłuszcz a nie mase . Co do treningu to jak nie miałeś żadnego kontaktu z siłownią to zacznij od treningu obwodowego 4-6 tyg. Jeśli masz już jakiś staż treningowy to najlepszy do budowania masy będzie trening FBW angażujący wszystkie grupy mięścniowe. Dopiero później przechoodź na treningi dzielone.
Do smażenia najlepszy jest chyba olej rzepakowy, ponieważ jest odporny na wysokie temperatury oraz posiada dużo zdrowych kwasów tłuszczowych. Ale musi to być rafinowana wersja, ponieważ tłoczony na zimno posiada małą odporność na temperaturę. Ogólnie najzdrowsze są chyba te tłoczone na zimno, ale one nie nadają się do smażenia ze względu niski [...]
[...] w mikroskładniki pokarmowe. Natomiast w owocach i w miodzie, które zresztą, podobnie jak warzywa, mają bardzo dobre indeksy glikemiczne, fruktozie lub glukozie towarzyszy najlepszy zestaw mikroskładników. Nie wszystkie produkty roślinne zawierają tyle samo przyswajalnych węglowodanów lub mikro-składników. Zależnie od konkretnej sytuacji nacisk [...]
[...] Lej dużą stołową łyżkę, to będzie do 15g a odnośnie rzepakowego. Faktycznie, bezerukowy rzepakowy jest wspaniały pod względem składu, ale kujawski to niestety nie jest najlepszy... o ile się orientuję to rzepakowy bezerukowy tłoczony na zimno jest droższy od oliwy i cieżko dostępny. Odnośnie warunku - no właśnie to jeszcze nie warunek, ale [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
A właśnie, na czym mam to usmażyć? Mam masło, margarynę, rzepakowy tłoczony na zimno, olej kokosowy. Wiem, że kokosowy najlepszy będzie, ale muszę go oszczędzać, coś innego przejdzie :-D?